Podsumowanie sezonu wędkarskiego 2017
2017-12-27 //Wstecz
Końcówka roku i wolny czas świąteczny skłania do refleksji nad minionym rokiem. Jaki był sezon wędkarski 2017?
Ubiegły rok rozpoczęliśmy z dość bolesnym incydentem, natomiast szybka reakcja i natychmiastowe działania oraz ciężka praca zarządu "Siedemnastki" pozwoliła nie tylko na wyjście z kryzysu ale również fundamentalne wzmocnienie działalności naszego Koła. Restrukturyzacja i reorganizacja pozytywnie przyczyniły się celom prowadzonym przez cały zarząd, co w głównej mierze przełożyło się na blisko 20% wzrost liczby członków społeczności koła!! Dzięki temu również finanse Koła stały się stabilne i mimo kosztów rok 2017 kończymy na plusie. Z funduszy koła bowiem finansowane są wszystkie zawody, nagrody, posiłki, zarybienia, nie wspominając o kosztach własnych jak lokal, prąd, śmieci.. Udało się zakupić komputer, który jest niezbędny do prowadzenia ewidencji członków, sprzedaży znaków i comiesięcznych raportów do PZW. W maju i w lipcu kolejny raz zarybiliśmy nasze stawy w Pieniążkowicach, co doskonale widać było podczas zawodów spławikowych, gdzie nowe rybki często wisiały na naszych kijach:)
Na osobny akapit zasługuje również największa impreza w Kole jaką jest Dzień Dziecka z Wędką. Tutaj pełne zaangażowanie oranizatorów, specjalne wpuszczenie z tej okazji pstrąga, oprawa cateringowa i tłumy małych roześmianych buziek podkreśla tylko niesamowity charakter tego wydarzenia. Jednym słowem: z roku na rok jest coraz więcej uczestniczących dzieci, a rodzice są bardzo wdzięczni za tak spędzoną niedzielę :)
Inne zawody w naszym Kole również cieszą się dość dużą popularnością i coraz częściej gościmy zawodników z innych kół. Chwalą u nas dobrą atmosferę, organizację oraz dobre jadło co również miło nam jest usłyszeć.
Dlatego wypadało by teraz podziękować osobom które przyczyniły się do świetnej działalności Koła:
Zarządowi - za dobre wykonywanie swojej roboty
kol. Januszowi Masłowskiemu - za prowadzenie szkółki muchowej z młodzieżą
kol. Michałowi Sopiarzowi oraz Stanisławowi Homoncikowi - za gotowanie i pomoc przy organizacji zawodów
oraz wszystkim którzy przyczynili się dla Koła.
Dzięki!